Kursdagar Anmälning senast Pris Ort  
 

Intresseanmälan 'Ekonomi för icke-ekonomer'

Vi har just nu ingen kurs planerad men du kan skicka en intresseanmälan.

Ditt namn:

Din epost:

Ditt telefonnummer:

Meddelande till oss:

Ekonomi för icke-ekonomer

Kunskaper inom företagsekonomi blir väsentligt för allt fler befattningar, men för icke-ekonomer kan det komma som en överraskning att ämnet är så mycket bredare än bara bokföring och siffror. Under kursen ekonomi för icke-ekonomer i Stockholm och Göteborg lär du dig tolka och analysera ekonomisk information och får förståelse för ekonomiska samband.

Målgrupp

Vår grundkurs i ekonomi vänder sig till dig som inte huvudsakligen arbetar med ekonomi, men vill utöka dina kunskaper. Det är en bra utbildning även för en ekonomiassistent eller redovisningsekonom som söker ökad förståelse för helheten och ekonomiska samband. Ta kontroll över verksamheten och få grepp om ekonomi genom en grundkurs hos oss i Stockholm eller Göteborg!

Syfte

Under Ekonomi för icke-ekonomer kommer du lära dig tolka och analysera ekonomisk information och bygga förståelse för ekonomiska samband. Det är kunskaper som låter dig effektivisera och styra din verksamhet mot högre lönsamhet. Du kommer även kunna kommunicera med specialister inom området på ett bättre sätt.

Innehåll

Ekonomiska begrepp och samband. Vi börjar med att gå igenom ekonomiska begrepp och samband. Vad innebär begreppsparen intäkter/kostnader, inkomster/utgifter och inbetalning/utbetalning och när uppstår de? Hur ser sambanden ut mellan: resultaträkning, balansräkning och kassaflöde?

Ekonomiska rapporter. Hur ställs en resultat- och balansräkning upp och vilka poster ingår? Steg för steg går vi igenom uppbyggnaden av dessa rapporter och jämför med det egna företaget via den senaste årsredovisningen.

Nyckeltal. Varför bör vi använda oss av nyckeltal och vilka nyckeltal finns det? Vi ser på hur ett antal finansiella nyckeltal är uppbyggda och vad de egentligen mäter. Vi utför nyckeltalsberäkningar på våra egna företag och analyserar.

Budgetering. Vi diskuterar för- och nackdelar med budget och budgetering. Hur planera budgetarbetet? Hur utföra budgetarbetet?

Produktkalkyl. Vi ser på sambanden mellan pris och volym genom att simulera pris- och volymförändringar. Vi upprättar en traditionell självkostnadskalkyl och identifierar vilka svårigheter det finns med modellen.

Investeringskalkyl. Vi startar med att identifiera tre olika typer av betalningsströmmar. Vi går igenom tre olika investeringsmått och beräkningsmetoder. Vi exemplifierar att alla investeringar bör göras i flödets flaskhals. Vi utför en investeringskalkyl.

Kurslängd

2 dagar. Maximalt 12 deltagare per utbildningstillfälle.

Kursavgift

I kursavgiften ingår kursdokumentation, för- och eftermiddagskaffe samt lunch.

Kursledare

Michael Andersson har under närmare 20 år arbetat som controller och affärscontroller inom olika branscher och har stor erfarenhet av att genomföra effektiviseringar (ring 070-608 58 17 om du vill veta mer eller undrar över något). Michael

Ladda ner PDF (utskriftsvänlig)

Ekonomi_for_icke-ekonomer.pdf

Referenser

"Fantastiskt roliga, givande och matnyttiga två dagar. Bra att ha det egna företagets siffror och vardag att relatera till. Kul att höra om andras verksamheter också!"

Jennifer Woxö, Advokatfirman Lindahl

"Bra och pedagogiskt upplägg med intressanta diskussioner. Lärde mig mycket under dessa två dagar!"

Louise Frykheden, Markus Reklambyrå AB

"Mycket bra! Bra material, utförande och mycket bra innehåll. Lärorikt med mycket info på kort tid."

Jesper Broström, iBusiness AB