Kursdagar Anmälning senast Pris Ort  
 

Intresseanmälan 'Vinnande presentationer för ekonomer'

Vi har just nu ingen kurs planerad men du kan skicka en intresseanmälan.

Ditt namn:

Din epost:

Ditt telefonnummer:

Meddelande till oss:

Vinnande presentationer för ekonomer

Du lär dig att hålla en vinnande och tydlig presentation som ekonom. Med fokus på ekonomiyrket lägger vi stor vikt vid vad som krävs för att du på bästa sätt ska vässa din framtoning inför andra. Vi går igenom effektiva upplägg för presentationer med ekonomiskt innehåll, hur man förtydligar, paketerar och visualiserar innehållet, hur man smidigt mottagaranpassar presentationen och hur man genomför den på skickligast sätt

Vi har lagt stor tonvikt vid att du som deltagare ska få jobba aktivt med övningar och få feedback under utbildningen. Vi kommer att fördjupa oss i två effektiva modeller som lämpar sig bra för området ekonomi. Vårt mål är att ni efter utbildningen känner att ni har massor med verktyg att använda er av per omgående.

Ni får de retoriska grunderna för att hålla en vinnande presentation, leda ett effektivt möte och genomföra ett tydligt samtal. Hela tiden med fokusområdet ekonomi. Ni får redskapen för att effektivisera er kommunikation och därmed effektivisera er produktivitet. Genom att skruva på små saker i era presentationer och er framtoning kommer ni att förbättra er avsevärt, det törs vi garantera.

Det ingår i kursen att till dag två förbereda en 10-minuterspresentation utifrån givna instruktioner. Detta kräver några timmars jobb och kräver förberedelse av en presentation i Power Point (eller annat presentationstekniskt program). Uppgiften delas ut till kursdeltagarna under dag ett och ni får coachning av kursledaren i utformandet av presentationen. Presentationerna hålls under kursens andra dag och en gedigen feedback ges till varje presentation. Detta är den del som uppskattas högst i utvärderingar och ses som mest givande för kursdeltagarna.

Under kursen får ni kontinuerlig feedback av kursledaren och varandra. Efter kursen får ni alla en skriftlig personlig utvärdering i form av konstruktiv feedback.

Kursprogram dag 1

08:30-09:00 Välkomna med kaffe
09:00-09:15 Inledande föreläsning
09:15-09:40 Förberedelse + presentation av deltagare i par
09:40-10:50 Föreläsning ”Vinnande presentationer för ekonomer”
10:50-11:00 Genomgång av ”Retorisk modell 1” samt paruppgift
11:00-12:00 Förberedelse av presentation 1 i par
12:00-13:00 Lunch
13:00-13:30 Presentation av ”Retorisk modell 1” + feedback
13:30-13:45 Genomgång av bra inledningar, ”Retorisk modell 2” samt uppgift
13:45-15:00 Förberedelse av presentation 2 inklusive eftermiddagsfika
15:30-16:15 Presentation av ”Retorisk modell 2” + feedback
16:15-16:30 Avrundning och avslutning

Kursprogram dag 2

Den här dagen fyller vi med deltagarnas 10-minuterspresentationer. 20-25 minuter tas i anspråk till varje presentation för att ge varandra feedback. Under dagen genomför vi också en workshop med titeln ”Mottagaranpassning utifrån personlighetstyper”.

Kurslängd

2 heldagar. Maximalt 12 deltagare per utbildningstillfälle.

Referenser


”Oskar Sergel från Sergel Talarkonst håller i avsnittet retorik-presentationsteknik, på utbildningen Diplomerad controller. Avsnittet är mycket omtyckt av alla deltagarna. Oskar startar med att ge deltagarna en viktig genomgång om både retorikens grunder samt en massa olika praktiska tips kring vad man ska tänka på inför en presentation. Därefter får deltagarna utföra först gruppvisa och sedan individuella presentationer. Efter varje presentation så sker en utvärdering. Jag märker att detta arbetssätt är mycket framgångsrikt och jag är imponerad över hur mycket deltagarna lär sig på den förhållandevis korta tiden. Det är otroligt inspirerande att lyssna på Oskar, dels därför att innehållet är så intressant men också beroende på Oskars förmåga att få alla väldigt engagerade och motiverade.

Avsnittet är så populärt att vi nu har vi valt att plocka ut denna del, vässa den ytterligare och erbjuda den som en egen kurs: VINNANDE PRESENTATIONER FÖR EKONOMER.”

//Michael Andersson - VD Taurus Ekonomiutbildning AB

”Tack till Oskar som genom sin entusiasm och ödmjukhet lyckade förmedla ett spännande ämne på ett alldeles strålande sätt. Ett extra plus för den personliga feedbacken efter att alla genomfört sina egna presentationer.”
//Anja H-Östlund – Fin. Controller – Carlo Gavazzi AB

”Tack vore denna kurs vet jag precis hur jag skall gå till väga och vad skall jag tänka på vid min nästa presentation och därför kommer jag att inte heller vara lika nervös. Väldigt lärorik och rolig kurs. Jag fick väldigt konstruktiva och nyttiga råd från Oskar. Jag rekommenderar varmt kursen för alla som vill lära sig eller vill förbättra sin presentationsteknik.”
//Alicia Agres – AGRES Redovisningsbyrå

Kursledare

Oskar Sergel driver retorikföretaget Sergel Talarkonst. Under de senaste fem åren har Oskar utbildat hundratals ekonomer inom presentationsteknik.

Se Oskar på YouTube

www.sergeltalarkonst.se
Oskar
Målgrupp

Utbildningen lämpar sig för dig som jobbar med ekonomi och i din yrkesroll emellanåt håller presentationer, leder möten eller genomför säljande och informativa samtal. Den här kursen är för dig som vill vässa dessa kunskaper.

Diplom och utvärdering

Efter utbildningen erhåller alla kursdeltagare ett diplom som intygar genomförande av kursen. Dessutom erhåller alla kursdeltagare ett par dagar efter avslutad kurs en personlig feedback i skriftlig form.

Investering

9995 kr ex moms. I kursavgiften ingår kursdokumentation, för- och eftermiddagskaffe samt lunch båda kursdagarna.